Zamilovala jsem si ji, je chuťově výborná, zdravá, lehká a dá se s ní kouzlit. To je tapioka.

Potřebujeme

  • mističku tapiokových perel

  • mango

  • třtinový cukr

  • kokosový olej

  • vodu/ mléko/ rostlinné mléko

Postup

Krok 1

Perly si namočíme nejlépe přes noc do vody. Ráno rozpůlíme mango. Z jedné půlky uděláme měsíčky, které budeme smažit na kokosovém oleji s trochou třtinového cukru. Stačí chvilička.

Krok 2

Druhou půlku manga rozmixujeme a dáme do kastrůlku společně s tapiokou, zalijeme vodou či mlékem, ochutíme cukrem a dáme vařit. Tapioka je hotová, když začne houstnout a perly jsou průhledné. Tekutina se musí úplně ztratit.

Krok 3

Nalijeme do připravených mističek a navrch poklademe osmažené mango.

Více receptů

Tapiokový pudink – s banánem nebo mandarinkou?

Nočky do ručky pro stravování dětí formou blw (od 7 měsíce)

Zázvorovo – čokoládový koláč