Zamilovala jsem si ji, je chuťově výborná, zdravá, lehká a dá se s ní kouzlit. To je tapioka.
Potřebujeme
-
mističku tapiokových perel
-
mango
-
třtinový cukr
-
kokosový olej
-
vodu/ mléko/ rostlinné mléko
Postup
Krok 1
Perly si namočíme nejlépe přes noc do vody. Ráno rozpůlíme mango. Z jedné půlky uděláme měsíčky, které budeme smažit na kokosovém oleji s trochou třtinového cukru. Stačí chvilička.
Krok 2
Druhou půlku manga rozmixujeme a dáme do kastrůlku společně s tapiokou, zalijeme vodou či mlékem, ochutíme cukrem a dáme vařit. Tapioka je hotová, když začne houstnout a perly jsou průhledné. Tekutina se musí úplně ztratit.
Krok 3
Nalijeme do připravených mističek a navrch poklademe osmažené mango.
Více receptů

Tapiokový pudink – s banánem nebo mandarinkou?

Nočky do ručky pro stravování dětí formou blw (od 7 měsíce)
