Špenátové hody u nás započaly koupením 650 g pytle čerstvého špenátu. 

Polévka je jednoduchá a rychlá.

Potřebujeme
  • 300 g špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kousek másla
  • 1 velká brambora 
  • 1 l vývaru
  • 150 ml smetany na šlehání
  • sůl a mletý pepř, oregano
  • strouhaný sýr (mozarella)

 

 

Postup 

Krok 1

Do vroucí vody vložíme špenát a krátce povaříme.

Krok 2

Krátce uvařený špenát vyndáme a umístíme do misky s ledovou vodou. Do vody můžeme přidat kostky ledu. Tím zastavíme var špenátových listů. Špenát neztratí chuť a zůstane nám krásně zelený.

Krok 3

Na jemno nakrájenou cibulku orestujeme na másle, společně s nakrájeným česnekem a bramborou. 

Krok 4

Po orestování přidáme vývar, koření a vaříme dokud brambora nezměkne.

Krok 5

Až brambora změkne přidáme špenát, zalijeme smetanou a rozmixujeme.

Krok 6

Nakonec posypeme sýrem, můžeme ozdobit plátky slaninových chipsů nebo kouskem uzeného lososa.

Více receptů

Lívanečky

Zázvorovo – čokoládový koláč

Tapioka s mangem