Já ty dýně prostě zbožňuju. Nejen, že jídlo krásně vypadá, ale chuť je taky skvělá!
Klasické rizoto pro mě bylo vždycky nuda. Chuťově i vzhledem. Tak jsem si pohrála s dýní, zázvorem, chilli a mám krásné prohřívací jídlo na období zimy.
Potřebujeme:
- 2 jarní cibulky
- 300 g rýže na rizoto
- 200 g dýňového pyré
- 1 litr vývaru
- 140 g ricotty
- 2 lžíce oleje
- lžička kurkumy, chilli, oregána
- trocha zázvoru
- sůl
Postup:
Ve větší pánvi si rozpálíme 2 lžíce rýžového oleje.
Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a restujeme 2 minuty na oleji.
Přidáme rýži a restujeme dokud rýže nezesklovatí.
Do pánve přidáme dýňové pyré společně s kurkumou, zázvorem, solí, chilli a oreganem.
Vezmeme cca 100 ml vývaru a nalijeme ho do pánve. Necháme rýži vstřebat vývar a zalijeme další 100 ml. Takto postupujeme se zbylým vývarem dokud není rýže uvařená.
Do ještě teplého rizota zamícháme ricottu a můžeme podávat.