Já ty dýně prostě zbožňuju. Nejen, že jídlo krásně vypadá, ale chuť je taky skvělá!

Klasické rizoto pro mě bylo vždycky nuda. Chuťově i vzhledem. Tak jsem si pohrála s dýní, zázvorem, chilli a mám krásné prohřívací jídlo na období zimy.

Potřebujeme:

  • 2 jarní cibulky
  • 300 g rýže na rizoto
  • 200 g dýňového pyré
  • 1 litr vývaru
  • 140 g ricotty
  • 2 lžíce oleje
  • lžička kurkumy, chilli, oregána
  • trocha zázvoru
  • sůl

 

Postup:

Ve větší pánvi si rozpálíme 2 lžíce rýžového oleje.

Jarní cibulku nakrájíme na tenká kolečka a restujeme 2 minuty na oleji.

Přidáme rýži a restujeme dokud rýže nezesklovatí.

Do pánve přidáme dýňové pyré společně s kurkumou, zázvorem, solí, chilli a oreganem. 

Vezmeme cca 100 ml vývaru a nalijeme ho do pánve. Necháme rýži vstřebat vývar a zalijeme další 100 ml. Takto postupujeme se zbylým vývarem dokud není rýže uvařená. 

Do ještě teplého rizota zamícháme ricottu a můžeme podávat.