Rozhodla jsem se o zdravější formu velikonočního beránka. A protože mám hodně chia mouky, tak je beránek z části chia.
Jediný problém je, že se s těstem musí pracovat rychle, protože chia mouka začne vázat mléko. Poté je s ní manipulace dosti těžká.
Pokud by vám vadila trochu jiná konzistence testa, dá se upravit poměr mouka/chia mouka/protein.
Co tedy potřebujeme:
1 hrnek špaldové mouky (necelozrnné výborná je z Lidlu)
Půl hrnku chia mouky
Půl hrnku proteinu (nemusí být, místo toho můžeme nahradit moukou)
2 vajíčka
Půl hrnku třtinového cukru
Půl hrnku až hrnek mléka
Tabulka horké čokolády
Jedla soda případně prášek do pečiva
Máslo a trocha mouky na vymazání formy
Postup:
Smícháme veškeré sypké ingredience, jedlou sodu a nadrcenou čokoládu.
Poté přidáme žloutky a mléko.
A nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Do vymazané formy nalijeme těsto a dáme péct na 150°C asi 50 minut.