Rozhodla jsem se o zdravější formu velikonočního beránka. A protože mám hodně chia mouky, tak je beránek z části chia.

Jediný problém je, že se s těstem musí pracovat rychle, protože chia mouka začne vázat mléko. Poté je s ní manipulace dosti těžká.

Pokud by vám vadila trochu jiná konzistence testa, dá se upravit poměr mouka/chia mouka/protein.

 

Co tedy potřebujeme:

1 hrnek špaldové mouky (necelozrnné výborná je z Lidlu)

Půl hrnku chia mouky

Půl hrnku proteinu (nemusí být, místo toho můžeme nahradit moukou)

2 vajíčka

Půl hrnku třtinového cukru

Půl hrnku až hrnek mléka

Tabulka horké čokolády

Jedla soda případně prášek do pečiva

Máslo a trocha mouky na vymazání formy

 

Postup:

Smícháme veškeré sypké ingredience, jedlou sodu a nadrcenou čokoládu.

P_20170416_172141_1

 

Poté přidáme žloutky a mléko.

P_20170416_173152_1                         P_20170416_172846_1

 

A nakonec vmícháme ušlehaný sníh z bílků.

P_20170416_173024_1

 

Do vymazané formy nalijeme těsto a dáme péct na 150°C asi 50 minut.

P_20170416_174224_1                P_20170416_174419_1