Tento pokrm máme moc rádi. Vyzpovídala jsem mého muže, jak to vlastně dělá.
Potřebujeme
- 1 dýně
- 250 g mletého hovězího masa
- 100 g plátkový sýr (gouda)
- 100 g slanina
- dýňový olej
- koření na grilovanou zeleninu
- koření chilli on carne
- sušený česnek
- sůl
Postup
Krok 1
Předehřejeme troubu na 200°C
Krok 2
Seřízneme spodek dýně do roviny, aby nám dýně krásně stála. Nahoře dýni ukrojíme čepici, abychom ji mohli dlabat, ale zárověň potom přikrýt.
Krok 3
Vydlabeme dýni a okořeníme kořením na grilovanou zeleninu. Potom dýni potřeme zevnitř i zvenku dýňovým olejem.
Krok 4
Celou dýni vložíme na 10 minut do trouby.
Krok 5
Na pánvi si orestujeme jarní cibulku s mletým hovězím masem. Maso ochutíme chilli con carne, solí a sušeným česnekem. Můžeme také přidat nakrájené žampióny.
Krok 6
Orestované maso necháme 10 minut odpočinout.
Krok 7
Vymazaný vnitřek dýně vyložíme sýrem a slaninou. Odpočatou masovou směs nasypeme do dýně a proložíme sýrem. Navrh ještě poklademe plátky, aby se nám víčko krásně spojilo.
Krok 8
Dýni vložíme do trouby a pečeme 20 minut.







Více receptů

Špecle s dýňovou omáčkou a kuřecím masem

Dýňová polévka

Dýňové rizoto

Kdo vaří?
Můj muž převzal vládu nad naší kuchyní a vytváří neskutečné dobroty. Pro něj vaření není nuda, ale zábavné tvoření chutného pokrmu.