Tento pokrm máme moc rádi. Vyzpovídala jsem mého muže, jak to vlastně dělá.

Potřebujeme

  • 1 dýně
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 100 g plátkový sýr (gouda)
  • 100 g slanina
  • dýňový olej
  • koření na grilovanou zeleninu
  • koření chilli on carne
  • sušený česnek
  • sůl

 

Postup

Krok 1

Předehřejeme troubu na 200°C

Krok 2

Seřízneme spodek dýně do roviny, aby nám dýně krásně stála. Nahoře dýni ukrojíme čepici, abychom ji mohli dlabat, ale zárověň potom přikrýt.

Krok 3

Vydlabeme dýni a okořeníme kořením na grilovanou zeleninu. Potom dýni potřeme zevnitř i zvenku dýňovým olejem.

Krok 4

Celou dýni vložíme na 10 minut do trouby.

Krok 5

Na pánvi si orestujeme jarní cibulku s mletým hovězím masem. Maso ochutíme chilli con carne, solí a sušeným česnekem. Můžeme také přidat nakrájené žampióny. 

Krok 6

Orestované maso necháme 10 minut odpočinout.

Krok 7

Vymazaný vnitřek dýně vyložíme sýrem a slaninou. Odpočatou masovou směs nasypeme do dýně a proložíme sýrem. Navrh ještě poklademe plátky, aby se nám víčko krásně spojilo.

Krok 8

Dýni vložíme do trouby a pečeme 20 minut.

Více receptů

Špecle s dýňovou omáčkou a kuřecím masem

Dýňová polévka

Dýňové rizoto

Kdo vaří?

Můj muž převzal vládu nad naší kuchyní a vytváří neskutečné dobroty. Pro něj vaření není nuda, ale zábavné tvoření chutného pokrmu.