Dýňové rizoto

Já ty dýně prostě zbožňuju. Nejen, že jídlo krásně vypadá, ale chuť je taky skvělá! Klasické rizoto pro mě bylo vždycky nuda. Chuťově i vzhledem. Tak jsem si pohrála s dýní, zázvorem, chilli a mám krásné prohřívací jídlo na období zimy. Potřebujeme: 2 jarní cibulky...

Tapiokový pudink – s banánem nebo mandarinkou?

Tapiokový puding jsem objevila docela nedávno. Vůbec nechápu, jak jsem tak dlouho bez něho mohla žít. Bohužel mé tělo nemá rádo různé kaše a vločky, takže zdravé snídaně byly docela tabu. Jenže teď se vše změnilo. Jsou lehké a zasytí! A co že je to ten tapiok? Tapiok...

Tuňáková/šunková pizza

Byla jsem docela velký odpůrce pizzy. Za prvé mi moc nechutnala a za druhé jsem se někdy před sedmi lety rozhodla omezit bílou mouku a mléko. Jenže časy se mění a názory vlastně taky. Tak proč si nepřipravit domácí pizzu? Byla jsem požádána, abych připravila těsto na...

Špenátová polévka

Špenátové hody u nás započaly koupením 650 g pytle čerstvého špenátu.  Polévka je jednoduchá a rychlá. Potřebujeme: 300 g špenátu 1 cibule 2 stroužky česneku kousek másla 1 velká brambora  1 l vývaru 150 ml smetany na šlehání sůl a mletý pepř, oregano strouhaný sýr...

Zázvorovo – čokoládový koláč

Období zimy, i když je venku vlastně teplo, svádí ke kořeněným a teplým jídlům. No a co takhle zázvorový koláč? Zázvor krásně prohřeje a možná vyžene i nějakého bacila. V kombinaci se skořicí se z toho koláče stává zimní prohřívací dezert.   Potřebujeme: ...

Rubriky

Moje nejoblíbenější kniha