Batátové sušenky (od 7 měsíců)

Pokračuji ve vaření a pečení pro naši Amču. Tentokrát to jsou batátové sušenky. Poměr surovin jsem tentokrát nijak nevážila. Vzala jsem prostě batát, nakrájela ho na kostičky, uvařila a z půlky batátu, špaldové hladké mouky, žloutku a jedné lžíce přepuštěného másla,...

Tapioka s mangem

Zamilovala jsem si ji, je chuťově výborná, zdravá, lehká a dá se s ní kouzlit. To je tapioka. Potřebujeme: Tapiokové perly Mango Třtinový cukr Kokosový olej Vodu/ mléko/ rostlinné mléko Postup: Perly si namočíme nejlépe přes noc do vody. Ráno rozpůlíme mango. Z jedné...

Dýňové rizoto

Já ty dýně prostě zbožňuju. Nejen, že jídlo krásně vypadá, ale chuť je taky skvělá! Klasické rizoto pro mě bylo vždycky nuda. Chuťově i vzhledem. Tak jsem si pohrála s dýní, zázvorem, chilli a mám krásné prohřívací jídlo na období zimy. Potřebujeme: 2 jarní cibulky...

Tapiokový pudink – s banánem nebo mandarinkou?

Tapiokový puding jsem objevila docela nedávno. Vůbec nechápu, jak jsem tak dlouho bez něho mohla žít. Bohužel mé tělo nemá rádo různé kaše a vločky, takže zdravé snídaně byly docela tabu. Jenže teď se vše změnilo. Jsou lehké a zasytí! A co že je to ten tapiok? Tapiok...

Tuňáková/šunková pizza

Byla jsem docela velký odpůrce pizzy. Za prvé mi moc nechutnala a za druhé jsem se někdy před sedmi lety rozhodla omezit bílou mouku a mléko. Jenže časy se mění a názory vlastně taky. Tak proč si nepřipravit domácí pizzu? Byla jsem požádána, abych připravila těsto na...

Rubriky

Moje nejoblíbenější kniha