Recept: Špenátová polévka

Špenátové hody u nás započaly koupením 650 g pytle čerstvého špenátu. 

Polévka je jednoduchá a rychlá.

Potřebujeme:

  • 300 g špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kousek másla
  • 1 velká brambora 
  • 1 l vývaru
  • 150 ml smetany na šlehání
  • sůl a mletý pepř, oregano
  • strouhaný sýr (mozarella)

Postup:

Do vroucí vody vložíme špenát a krátce povaříme. Poté špenát vyndáme do misky s ledovou vodu. Do vody můžeme přidat kostky ledu. Tím zastavíme var špenátových listů. Špenát neztratí chuť a  zůstane nám krásně zelený.

Na jemno nakrájenou cibulku orestujeme na másle, společně s nakrájeným česnek a bramborou. 

Po orestování přidáme vývar, koření a vaříme dokud brambora nezměkne. 

Po uvaření přidáme špenát, zalijeme smetanou a rozmixujeme.

Na konec posypeme sýrem, můžeme ozdobit plátky slaninových chipsů nebo kouskem uzeného lososa. 

 

 

 

Napsat komentář