Recept: Čočková polévka

Na zimu by to chtělo něco na zahřátí. Další hřejivá polévka je čočková 🙂

 

Potřebujeme:

  • rýžový olej
  • cibulka
  • 2 stroužky utřeného česneku
  • 200 g mrkve
  • 300 g rajčatového protlaku
  • litr vývaru (dle chuti i více)
  • 250 červené půlené čočky
  • koření: tymián, sůl, pepř, chilli

 

Postup:

V hrnci osmahneme cibulku na rýžovém oleji, přidáme mrkev na kostičky a opékáme 5 minut.

Poté přidáme utřený česnek a zalijeme protlakem. 

Přidáme vývar a přivedeme k varu. (přidala jsem vodu a poté hodila bujón ve vaničce)

Do vroucí polévky přidáme čočku a vaříme cca 10 minut. Dochutíme.

 

    

      

 

 

Proč červená čočka? 

Není to jen obyčejná luštěnina. Není to jen čočka. Tato červená obsahuje mnoho vlákniny i bílkovin. Za to neobsahuje síru, takže nenadýmá. Má skvělý glykemický index, takže nás na dlouho zasytí a nezatíží organismus.

Energeticky pomáhá s vitalitou ledvin.

Dokonce se věří, že do života vnáší štěstí.

 

 

Napsat komentář