Lívanečky

Rozhodla jsem se dnes udělat něco sladkého ke svačině. Špaldovo – pšeničné lívanečky, polité javorovým sirupem. Bohužel jsem neměla pánev na lívance, ale posloužila mi menší pánev.

 

Jak bývá mým zvykem, nějak jsem to uhňácala 😀

 

Recept:

  • 300 g mouky – špaldové a pšeničné hladké, tak nějak půl na půl
  • 25 g droždí
  • 1 vejce
  • 300 ml mléka
  • špetka soli + hrstka cukru (používám třtinový)
  • máslo na smažení

Ingredience smícháme, prohněteme a necháme vykynout. Já za sebe nechala pracovat dom. pekárnu. Pozor, příliš nízká či vysoká teplota, brání vykynutí. Proto je nejlepší, přidat vlažné mléko. To pak jde kynutí samo. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme tak 30 – 60 minut kynout. Poté smažíme na pánvi či lívanečníku, dozlatova.

Nakonec přidáme vše dle chuti. Já v obchodě našla nektarinku a banán, zakysanou smetanu a ve skříni javorový sirup.

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *